keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Tiistai on toivoa täynnä - vai onko?

Toivottavasti, nimittäin tein tänään ajattelemattoman ostoksen! ;)

No niin! Kirjoitan tätä töissä lounastauolla. Teksti oli osittain valmiina jo.

Tänään otin mukaan lounaaksi banaanin ja kaksi ruisleipäviipaletta, päälle levitin kevyttä pippurituorejuustoa, leikkeleenä itse tehtyä paahtopaistia, ripottelin päälle vähän aromisuolaa ja valkosipulirouhetta. Maistuupa hyvälle! Tein eväät valmiiksi jo illalla, joten valkosipulirouhe on sopivasti kostunut ja antaa hyvän maun paahtopaistille. Paahtopaistihan on muuten aika neutraalin makuista, vaikka minun versiossani onkin valkosipulia. Rakastan valkosipulia!

Aasinsilta valkosipulista: Pitääkin muistaa tehdä tänne joskus ohje valkosipulivoista!

Olin Michael Björklundin ruokakurssilla yhden illan keväällä 2007. Koska olin Maarianhaminan kaupungin vapaa-aikatoimenjohtajan sijaisena, kuuluin kaupungin johtoryhmään. Kaupunginjohtaja, Ritva Sarín-Grufberg, oli lähdössä eläkkeelle. Johtoryhmä keräsi kokoon rahat ja osti hänelle la hjaksi koko illan kurssin juomineen ja syömisineen Michael Björklundilta ÅSS-ravintola Segelpaviljongissa. 


Siellä opettelimme laittamaan naudan filétä ja teimme kaikki lisukkeet jälkiruokia myöten Michaelin ohjauksessa. Minun osalle tuli tämä filéjuttu. Sitä tehtiin paljon, muistaakseni kahdeksan kokonaista filétä, seuraavan päivän ruokavieraille siis - ja tietenkin meille itsellemme. Meitä oli noin 12-14 ihmistä. Michael sanoi minulle, että näkee että olet ennenkin laittanut ruokaa ja vähän kehaisikin. Ja niinhän olenkin laittanut, se on kivaa!

Sillä kurssilla saimme opetella tekemään myös valkosipulivoin. Se olikin eri tavalla kuin perinteisesti, tai en tiedä, en kuitenkaan ollut ennen nähnyt sitä tapaa. Kuinka helppoa olikaan tehdä isompi määrä pakkaseen! Joku päivä teen sitä ja otan kuvia eri vaiheista ja kirjoitan reseptin tänne. Samalla ohjeella voi tehdä muitakin maustevoityyppejä, esim. yrteistä.

Ai niin, se ajattelemataon ostos! Kävin työnantajani kanssa kaupungilla postissa ja hän meni kauppaan, minäkin menin. Ostin maitoa ja ruisleipää, mutta sitten näin laskiaispullia! Ostin! Aikamoisen kokoinen impulssiostos se kyllä on! Aion syödä sen iltapäivällä kahvin kanssa tai illemmalla kotona, tai ehkä vain puolikkaan. Siitäpä tuleekin sitten kaloreita!

Mutta pitää sitä namiakin joskus syödä että jaksaa pitää dieettiä. Illalla syön kevyttä kasvispataa, tein sitä pakkaseen viime viikolla useamman annoksen. Päivän proteiiniannoksenhan söin jo leivän päällä, ja onhan siinä padassa soijarouhetta - käyn vielä illemmalla koirien kanssa pitemmän lenkin - palaa siinä ainakin muutama kalori pois.

Nyt taidan jatkaa töitä, lounasaika alkaa olemaan lopuillaan. Vielä kupponen kahvia ilman lisukkeita! Nam, odotan sitä laskiaispullahetkeä innolla! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti