lauantai 5. helmikuuta 2011

Tomaatti/mozzarellasalaatti

Jos sattuu olemaan perussalaattiaineet ja mozzarellaa kotona, saa näyttävän alkuruuan vaikkapa yllätysvieraille, tai sitten ihan salaatiksi tai sitten aivan omaksi iloksi!

Olen tämän itse ideoinut, mutta varmaan tuhannet muutkin.

Siivuta tomaatti ja mozzarella sopiviksi siivuiksi. Yhdestä mozzarellapallosta tulee pari kolme annosta.

Laita lautaselle jäävuorisalaattia ja kurkkukuutioita pediksi, mustapippuria myllystä päälle. Aseta ensimmäisenä tomaatin pohjasiivu, sitten mozzarellasiivu, hieman mustapippuria myllystä, uusi kerros taas samalla tavalla kunnes on jäljellä vain tomaatin kansipala, josta on huippu leikattu pois. Siihen päälle esim. rucolan lehti. Kuvassa on itse ruukussa terassilla kasvatettu basilikan lehti.

Mausteeksi voi laittaa hieman hunajaa jos tykkää siitä, tai esim.  hunajaista salaattikastiketta . Balsamico-etikkakin käy, mikä tahansa mistä tykkää tietenkin.

Alimmaiseksi sopisi oikein hyvin esim. ohueksi raastettu porkkana tai vaikkapa punakaali antamaan vielä lisäväriä. Kuvassa on hieman hunajaa mozzarellan päällä, rukolakin olisi hyvää tässä. Väleihin voi laittaa esim. ohuenohueksi hakattua sipulia, punasipulia, purjoa, ruohosipulia tai ohuita sipulirenkaita, persiljaa, tilliä, paprikaa, mitä vain! Tämä sopii hyvin esim. katkarapujen ja avokaadon kanssa.

Tästä tulee helposti syötävän kauniin näköinen salaatti eikä ole vaikea tehdä!

6 kommenttia:

  1. Voi että ihania, minullakin oli jouluna leipomuksista yms kuvia kun joku otti, mutta on ongelmia näissä sivujen tuottamisessa, en jaksa keskittyä miten saisin rinnakkaissivuston... johon ottaisin samankasan tarinoista jotakin jne. En silti halua kilpailla millään ruokatarinoilla koska olen ehkä enemmän kirpputoriantikvariaatti- ja tarina ihminen. Tosin rapuna myös koti- ja ruokaihminen ehkä nyt uudelleen?

    VastaaPoista
  2. Eihän se haittaa jos tekee samojakin juttuja, sehän vain inspiroi toisiakin! En katso sitä kilpailuksi millään tavalla.

    Minulla tämä laihdutusblogi on erillinen blogi jonka linkitin tännekin, kuten näet nimestäkin tuolla ylhäällä, siis urlista.

    VastaaPoista
  3. Salaattisi on kaunis kuin koru, silmänilo ruokapöydässä.

    En ole tainnut pariin vuoteen käyttää mozarellaa, jotenkin vaan unohtunut, ehkäpä miedon maun takia.
    Mietoushan antaa kyllä mahdollisuuksia, sopii mitä erilaisempien makujen kanssa, kuin tekstisikin siitä kertoo.


    Mietin myös erillistä blogia haaste ruuille, mutta kun tein Sapuska blogin niin tyydyin Kuvalliset Askeleet blogin "Sapuska" kategoriaan. Minulla kun on jo useita blogeja, ettei mene mahdottomuuksiin.;)

    Aattelin Sapuska blogin perustaessa, että lisää näkyvyyttä ruuasta kiinnostuneiden blogeihin. Sinne kun keskittää kategorioihin, niin ajan myötä määrä kasvaa ja sieltä on mukava kenen vaan löytää linkkejä ja vinkkejä ruuan pariin.

    Sinnehän voi linkittää koska vain ja kaikilta tervetullutta ketä vaan ruoka kiinnostaa, aikarajoja linkittämiseen ei ole.

    Kiitos Laali hyvästä ja nopeasti valmistuvasta salaatistasi.

    VastaaPoista
  4. Kiitos Liplatus!

    Mozzarella on tosiaankin melko neutraalin makuista. Sillä saa kuitenkin hiukan näyttävyyttä ja raikkautta, esim. tällaiseen salaattiin.

    Minä ostan aina halvimman mozzarellapussin kaupasta, ja minulla on usein sitä kotona. Sehän on tuoretavaraa, joten ei kannata säilyttää kovin kauan.

    Jos tekee mieli jotain makeampaa, kuutioin mozzarellaa siivutettujen ja osin murskattujen mansikoiden tai vadelmien sekaan, hiukan sokeria päälle, ja jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi, tai vaikkapa yön yli. NAM! :D

    Mozzarella on hyvää ja nätin näköistä myös laatikoiden, pataruokien tai pizzan pinnalla. Joskus ajattelen ruuan ulkonäköäkin, varsinkin kun tulee harvinaisempia vieraita. On kiva laittaa jotain näyttävää, mutta yksinkertaista. Vieras ajattelee, että häntä arvostetaan, kun on vaivauduttu. Ja sehän on tarkoituskin!

    Ruuanlaitto kiinnostaa minua ja se on myös hauskaa. On kiva, että tällaisia ideoita löytyy, kuten esim. juuri tämä haastejuttu. Innostuin heti! Olen jo löytänyt muutaman kivan blogin tämän takia! :D

    Ja on tietenkin kiva, jos muut löytävät omani ja saavat ehkä ideoitakin.

    Minulle käy yleensä niin, että saan uusia ideoita toisten ruokablogeista, en välttämättä tee just reseptin mukaan. Se ahaa-elämys on mukava!

    Minullakin on useampi blogi, eikä niitä kannata olla liian monta.

    VastaaPoista
  5. Hyvän vinkin annoit, vadelmia mozarellan joukkoon.
    Pakkasessa vielä vadelmia, niin ostankin mozarellan kanssa tarjottavaksi.
    Noin myös koen, vieraiden arvostuksen, vaivanäön. Sellaisista vierailuista jää ihanat muistot, niin tekijälle, kuin vieraillekkin.

    Mukava, että koet jotain iloa tulleen Sapuskasta.
    Toivottavasti pikkuhiljaa useampikin löytää blogin ja sitä kautta ruuan parissa viihtyviä.
    Huonosti olen mainostanut sitä, rohkeampikin voisin olla.

    VastaaPoista
  6. Joo, meillä suomalaisilla tahtoo olla sellainen tapa, ei paljon mainosteta itseämme, ollaan aika vaatimattomia! Rohkea rokan syö! :D

    VastaaPoista