maanantai 28. helmikuuta 2011

Yksinkertainen mutta herkullinen vihannes/kinkkukeitto

Tänään teinkin kevyttä ja hyvää sekä lämmittävää keittoa. Siitä tuli noin kolme annosta, riippuen siitä kuinka nälkä on. Huomenna vaikka lounaaksi, tai illalliseksi. Tähän en kyllästy ihan heti.
  • 5-6 dl vettä
  • 1  kanaliemikuutio
  • puristettua valkosipulia tai kuivattua valkosipulirouhetta (voi jättää poiskin)
  • noin 100 g kinkkusuikaleita (Sparhallin skivrester, en tiedä mitä se on suomeksi, tarkoittaa niitä kinkun"päitä" mitä jää siivuttamisesta, halpaa ruokaa). Kinkun voi jättää pois tai korvata kanalla
  • noin 1 dl 15 % ruokakermaa (voi käyttää muutakin kermaa jos haluaa)
  • 1 pussi (250 g) Pirkan vihannessuikaleita (sisältää perunaa). Voi laittaa muitakin vihanneksia, mistä itse pitää eniten. Monesti teen tämän vain parsakaalista
  • pari kolme ruokalusikallista vehnäjauhoja suurustamiseen, voi jättää poiskin, silloin keitosta ei tule niin paksua.
Keitä vesi, lisää kanaliemikuutio. Sekoita jauhot vaikkapa ruokakermaan, lisää keittoon koko ajan hämmentäen. Anna porista muutama minuutti.

Lisää pussillinen vihanneksia, kieräys tai pari mustapippuria myllystä, vähän valkopippuria, anna kiehahtaa ja siinä se on. Suolaa voi lisätä jos tuntuu liian suolattomalta. Älä keitä sen jälkeen kun olet lisännyt vihannekset, vain kuumennus riittää.

Joskus lisään tähän hieman raastettua juustoa.

Ja tottakai itse leivottu, hapatettu, yksinkertainen vehnäpatonki sopii keiton kanssa erinomaisesti!

Ruisleipäsiivu, jonka päällä on ricottaa ja kurkkusiivuja, päälle pyöräytetty myllystä mustapippuria ja ripaus suolaa, sopii myös erinomaisesti tämän keiton kanssa. Tänään söin sellaisen leivän keiton kanssa kun kaupassa oli ricottaa  superhinnalla. Tavallisen rehellinen ruisleipäviipale juustolla ja kurkulla tai ilman käy aivan yhtä hyvin! Ruisleipä ja itse tehty vehnähapanleipä eivät oikeastaan tarvitse mitään lisukkeita.

Tämän keiton laittamiseen ei mene monta minuuttia aikaa, hirmunälkäinenkin ehtii tekemään sen tyhjentämättä koko jääkaappia sitä ennen! :)

Kirjoitettu seuraavana päivänä eli 1.3.2011: Tänäänkin siis keittoa ruuaksi. Kuvan otin tänään, laitoin keittoon lisäksi tomaattilohkoja ja rakuunaa - maku muuttui hieman, jos mahdollista, vieläkin paremmaksi! Huomasin vasta kuvaa katsoessani että tuossa soppakulhossahan on tomaattikeittoresepti! :D

Nam! Olipa hyvää! :)

8 kommenttia:

  1. Minulle sopiva päivällinen, mutta valkosipulin tilalle tavallinen sipuli.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommista!

    Tavallista sipulia minäkin yleensä laitan tuohon myös, mutta nyt ei ollut! Tykkään sipulista.

    Ja tosiaankin, jos ei tykkää jostakin mausteesta tai ainesosasta ne yleensä voi jättää pois!

    VastaaPoista
  3. Hyvältä vaikuttava keitto, tämä päivä meni kaurapuurolla - jogurtilla, appelsiinilla ja - näkkärillä + sipulia oli siinä ja vähän salaattia, joten jotakin ja äkkiä!!!!

    VastaaPoista
  4. Kaurapuurolla pärjää hyvin! Minä tykkään siitä.

    Minulla oli eväänä töissä vain kaksi ruisleivän siivua enkä aamulla syönyt aamiaista ollenkaan, joten olin tosi nälkäinen kotiin tullessani.

    Keitto syntyi muutamassa minuutissa. :D

    Tämän tyyliset keitot ovat halpoja ja hyviä. Ja melko vähän kaloreitakin.

    VastaaPoista
  5. Huomenta, Laali. Sunulla on sitten niin kivat sivut.

    Kuulostaa hyvältä tuo keitto...pitää sitä kokeilla.

    VastaaPoista
  6. Kiitos Omppu!

    Jja hyvää huomenta sinnekin!

    VastaaPoista
  7. Suurustaminen ja kerma, sekä juusto lisää ruokaisuutta, tekevät täyteläiseksi. Maukkaat on raaka-aineet, eikä tartte aina hiki hatussa vaikeimman kautta tehdä ruokaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, yksinkertaisuudessa monesti sen salaisuus! :D

      Poista