sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Täyteyt pekoniherkkusienet, pihvi, perunalunta ja salaatti

Tänään laitoin illalliseksi kaikkea muuta kuin laihdutusruokaa! Mutta vähemmän syötynä se ei ole kovinkaan vaarallista, varsinkaan ilman kastiketta ja perunaa.
Täytetyt pekoniherkkusienet

  • isoja herkkusieniä
  • tuorejuustoa, minä käytin Philadelphiaa
  • rakuunaa
  • valkosipulia puristettuna tai silputtuna
  • suolaa
  • mustapippuria
  • pienen pieniksi kuutioitua kinkkua (voi ihan hyvin jättää poiskin). Täytettä ja mausteita voi muutella oman mielen mukaan.
Sekoita tuorejuustoon mausteet ja kinkkukuutiot. Koverra pois herkkusienen jalka ja täytä kolo tuorejuustoseoksella. Kierrä pekonisuikale sienen ympärille ja laita kiinni cocktailtikun puolikkailla. Puolita siksi, ettei jäisi niin pitkät piikit harottamaan, vie paljon tilaa vuoassa. Ja säästyyhän siinä muutama tikkukin!  :D

Minulta loppuivat pekonisuikaleet, joten yhteen sieneen käytin pirkan kinkkusiivua, se on oikean puoleisessa kuvassa keskellä. Jotenkin hauskan näköinen.

Laita 200-asteiseen uniin noin puoleksi tunniksi, niin että pekoni ruskistuu hieman, keitä sillä aikaa perunat ja paista pihvit viimeiseksi.

Tällä kertaa herkkusienikastikkeesta tuli vaalean ruskeaa, koska lisäsin siihen pihvienpaistoliemen antamaan lisämakua. Laitoin myös rakuunaa mausteeksi tavallisten valkopippurin ja suolan lisäksi. Kastikkeeseen silppusin herkkusienistä jääneet jalat. Tässä blogissani on herkkusienikastikeohje mutta laitan linkin silti tähän niin ei tarvitse etsiä:

Herkkusienikastike: Klikkaa tätä tekstiä! Löytyy se tuolta oikealta alhaalta tunnisteluettelostakin!

Kuorin ja keitin perunat melko suolaisessa vedessä ja paistoin lehtipihvin sopivaksi (pihvi oli oikeastaan paksumpi kuin lehtipihvi, mutta samalla tavalla "mankeloitu".

Salaatiksi sekoitin jäävuorisalaattia, tomaattia, kurkkua ja vesimelonia.

Sitten ruoka lautaselle, ja eiku syömään.

Tein perunalumen sellaisella jättikokoisen valkosipulipuristimen näköisen vempaimen avulla, voi sitä tehdä ohutverkkoisen terässiivilänkin läpi puristamalla. Tai sitten voi syödä perunat kokonaisina sellaisenaan. Suolasin perunoiden keitinveden siksi, että perunalumesta tulee siten maukkaampaa. Muuten en yleensä laita suolaa keitinveteen.

9 kommenttia:

  1. Nam, nam...on aina vaan niin herkullisen näköisiä nuo ruoat, siskoseni:=)

    VastaaPoista
  2. Kiitos rakas systeri!

    Mun kamera toimii vielä sisätiloissa, auringonpaisteella ulkona kuvat tulevat sinisiksi! Eli vielä ruokakuvat ovat hyvännäköisiä! Kyllä se ruoka maistuikin, taas aivan liian hyvin!

    Pitää alkaa taas kunnon laihdutus, lepoa siitä on jo pidetty tarpeeksi. Pitää olla Satun häissä timmissä kunnossa, jos vaikka sieltä sulho löytyis mullekin!

    Hihii... no ei varmaan!

    VastaaPoista
  3. Hyvä Raili,nuo sun ruoat näyttävät ja kuulostavat hyviltä.

    Ritu-sisko

    VastaaPoista
  4. Kiitos siskoseni! Kyllähän ne maistuvat, vaikka mulle maistuu varmaan huonokin ruoka! :D

    VastaaPoista
  5. Heippa, siskoseni

    Ihan ruoasta kirjoitan....tein madekeittoa ja täytyy sanoa etten kuun pnä ole niin hyvää madekeittoa syönyt. MIeki aattelin tiputtaa juhannukseen mennessä semmoset 5-8 kg. Saappaat nähä, onnistunko...

    VastaaPoista
  6. Voi että talvimadekeitto on tosi hyvää! Nam! Vaikka on se kyllä tosi ruma kala! :D

    Resepti?! Olis kiva saada se vaikka tänne. Ja jos on kuva siitä rumasta kalasta!

    Ei kai sinusta saa painoa pois muuta kuin ehkä vähentämällä lihaksia sisko pieni! Sinä kun tanssit kaiket päivät ja lihakset on ja pysyy!

    Mutta kyllä sinä onnistut jos haluat! Liikuntaa et juuri voi lisätä! Hih... toisin kuin minä, mulle on tullut nyt pari kiloa lisää! :(

    Pitää yrittää pois saman verran kuin sinä aiot! Tsemppiä!

    VastaaPoista
  7. Voi Laali Sinua kurjaa, minulla tuli heti nälkä, en ole oikein syönytkään mitään:)

    VastaaPoista
  8. Voi sua Mustis!

    Syö nyt edes jotain - ja eikö tule kylläiseksi kun "syö" silmänruokaa? :D

    Minä laihdutan ja yritän tehdä näitä ruokia kauniiksi, jotta tulisi kylläiseksi jo katselusta!

    Arvaa onnistuuko?

    Aivan oikein - EI! Ihan pakko syödäkin niitä. ;)

    VastaaPoista