lauantai 6. elokuuta 2011

Sushi

Perjantai-ilta.
Sushitarjotin Sushibussista
Misokeitto
Ajattelin tehdä tänään tuorejuustolla täytettyjä häränlihakääryleitä ja punajuurinyytin alkuruuaksi. Mutta suunnitelmat muuttuivat. Nimittäin poika soitti, ja sanoi, että hän ja avovaimonsa järjestävät ruuan tänään.

Ja tulikin sellaista ruokaa mitä en ole koskaan syönyt kotona! Nimittäin sushia. En kyllä ole muutenkaan syönyt sitä usein, ehkä pari kertaa, yhden kerran elokuvayhtiön erään elokuvan ensi-illassa.

Nuoret olivat käyneet ostamassa sushia lisukkeineen Sushibussen-nimisestä ruokapaikasta/bussista. Se on uusi täällä Ahvenanmaalla ja siirtyy paikasta toiseen, mutta on sillä pari vakipaikkaa, missä se on määrättyinä aikoina.

Poika teki siihen alkuruuaksi misokeittoa, joka oli todella maukasta. Juomaksi oli valkoviiniä, italialaista Soavea, ja tietenkin sakea.


Oli tosi kivaa, kun ei tarvinnut muuta kuin istahtaa pöytään!

Oli muuten hyvää, mutta wasabin kanssa saa olla varovainen! Se on tuo vihreä tahna lautasen reunalla.
Sake ja soave
Voi että nämä kuvat on joskus vaikea järjestää järkevästi!

4 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa hyvältä. Ritu-sisko

    VastaaPoista
  2. Kiitos rakas systeri! ♡

    Tänään laitankin sitten sitä ruokaa mitä aioin eilen, eli häränlihakääryleitä tuorejuustotäytteellä ja punajuurinyytit alkuruuaksi.

    Reseptin laitan sitten tänne! ✿

    VastaaPoista
  3. Ooh kun hyvää. Kur ollaan karppauslinjaa vedetty niin ei olla sushia syöty....vaan pakko fuskata ja käydä ostamassa sitä. Kotona ollaan tehty yksi kerta ja oli niin aikaa vievää touhua ja siisin kanssa piti olla varovainen. Ja pitää lainata sun reseptiä niihin punajuuri nyytteihin...vielä on muutama juuri omassa maassa ja vuohenjuuston ystäviä olaan. Vointeja sinne
    Anne Skånesta

    VastaaPoista
  4. Kiitos samoin!

    Tuon punajuurireseptin nappasin toisesta blogista, ja se oli tosi hyvää!

    Onko sushi sitten kielletty kun karppaa, sehän on puhdasta kalaa? Luulin että karppauksessa vältetään hiilareita ja kalassahan ei sitä käsittääkseni ole.

    Olen kyllä aika tyhmä tässä karppausasiassa, mutta yritän itse välttää hiilareita, eli sokeria, pastaa, perunaa, jauhoja yms.

    Sushi on melkoisen työlästä, joten ei sitä jaksa itse laittaa!

    VastaaPoista