maanantai 29. lokakuuta 2012

Thaisipsit - Thai Chips

Tänään poikani Jan kokeili tehdä thaisipsejä. Hän osti valmiita sipsejä, jotka piti keittää öljyssä. Ne olivat pieniä, vaaleita ja ohuita lätysköitä, aivan kuin öylätit. Sitten ne suurenivat kun pudotti ne kuumaan öljyyn.

Ne ovat valmiina vähän kuin styrox-paloja, mutta maistuivat hyvälle, kun kastoi soijaan ja chilikastikkeeseen. Muuten ovat kyllä aika mauttomia. Sopivat hyvin lisukkeeksi johonkin itämaiseen ruokaan.

Niistä tuli sellaisia pieniä, laakeita kuppeja, joten niitä voisi täyttääkin jollakin sopivalla täytteellä, esim. kermaviiliin sekoitettuja katkarapuja ja paloiteltuja surimitikkuja, ja lisäksi sitten jotain aasialaisia mausteita ja yrttejä.

Miksei erilaisia mausteita ja esim. graavilohta, katkarapua tai surimitikkuja riisiin sekoitettuna. Riisin voisi muotoilla vaikkapa puolipalloksi ja laittaa nätisti sipsikuppiin. Niitä voisi tehdä jokaiselle muutaman erilaisilla mausteilla maustettuna ja tarjoilla parin kolmen eri kastikkeen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Olen joskus kokeillut tuon tapaisia sipsejä,mutta intialaisia,ja eri värisiä.Aika mauttomiahan ne olivat mutta kivoja ja etenkin just dippien kanssa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistä, Yaelian! Kiva kun löysit tänne!

      Joo, nuo sipsit ovat kyllä kuin styroxia, mauttomia, mutta dipeillä ihan kivan makuisia ja mukavan rapeita suussa. Riisikakut ovat vähän saman makuisia, ne pyöreät, mitä kaupoissa myydään, ja jotka näyttävätkin styroxilta! :D

      Mukavaa päivän jatkoa!

      Poista