keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Erilaisia vinkkejä helpottamaan ruuanlaittoa

Keräsin Youtubessa olevat vähäiset vinkkini tähän.


Valkosipulin kuoriminen muoviputkilon avulla.
Tuon muoviputkilon olen ostanut Luulajasta eräästä keittiötarvikekaupasta. Sisäpuolella on ohuet koholle olevat kierteiset raidat, jotka helpottavat kuorimista. Tämä on todella helppo.


Valkosipulitangon tekeminen ikkunalastan avulla. Lastan sijasta voi käyttää vaikkapa viivotinta, tai pientä leikkuulautaa. Valkosipulin kynnet murskattiin nopeasti ja tehokkaasti veitsen lappeella voimakkaasti painamalla, ei tarvinnut valkosipulipuserrinta. Pehmentynyttä voita ja valkosipulimurskaa sekoitetaan keskenään, ja maustetaan mieleisillä mausteilla. Sitten tangoiksi ja pakkaseen. Sieltä sitten voi ottaa sopivia paloja, tai vaikkapa vuolla kuorimaveitsellä pihvin päälle.

Tämän vinkin sain TV-kokki Mikael Björklundilta, kun olin hänen ruuanlaittokurssillaan.

Me kaupungin johtoryhmässä olevat ostimme eläkkelle lähtevälle kaupunginjohtajalle läksiäislahjaksi ruuanlaittokurssin, ja me olimme itsekin mukana oppilaina. Valmistimme seuraavaksi päiväksi hienoja ruokia ÅSS-paviljongille Maarianhaminassa, jonka ravintoloitsijana Mikael oli silloin. Opimme kivoja vinkkejä samalla, kun oli todella hauskaa.

Söimme sitten illalla itse laittamaamme naudanfileetä, alkuruokaa ja jälkiruokaa, sekä joimme tietenkin hyvää viiniä. Muutama johtoryhmäläinen "perusti" orkesterin, ja kuuntelimme heidän soittoaan ruuan jälkeen, ja kansalaisopiston johtaja lauloi kauniisti.

Blogini oikeassa laidassa on kuvakavalkadi tästä päivästä ja illasta nimellä "Making food with Michael Björklund"


Tämän vinkin alkuperää en muista. Olen ajatellut, että avattu kananmunaleikkuri voisi olla vielä parempi alusta perunalle sitä leikattaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti