sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Lohkoperunoita ja muita sörsseleitä

Tänään näinkin vähän enemmän vaivaa, kun tein ruokaa.

Tein marinoituja sipuleita, koska ne alkoivat käymään vanhoiksi kaapissa yksi pieni oli jo pilalla):
  • balsamico-etikkaa
  • siirappia
  • tavallista sokeria
  • mustapippuria myllystä
  • ripaus suolaa
  • hiukan vettä
Sekoitin ainekset kasarissa, ja keitin niitä pari minuuttia. Lisäsin kuoritut ja siivutetut sipulit, ja keitin toiset pari minuuttia. 


Minulla oli tavallista keltasipulia, ja jotakin muita, mitä poika toi viime kerralla, kun kävi. En tiedä mitä ne ovat, mutta olivat aika pieniä. 

Sillä aikaa oli muutama lasipurkki kansineen uunissa kuumentumassa säilömistä varten.
Sitten kauhoin sörsselin lasipurkkeihin, ja kansi kunnolla kiinni. Ja napsahtivathan ne, kun jäähtyivät, kuten pitääkin.

Hunaja olisi varmaan hyvä siirapin ja sokerin sijasta, mutta sellaista ylellisyyttä minulla ei ole. 

Minulla on laivasta ostettua Aceto Balsamico di Modenaa, ja se on todella hyvää, mutta ei se olekaan halpistuote, kuten minulla yleensä.

Innostuin sitten tekemään myös lohkoperunoita. Pesin perunat, ja keitin kuorineen. Leikkasin ne jäähtyneinä lohkoiksi. Voitelin uunivuoan oliiviöljyllä, ripottelin pohjalle suolaa ja pippuria, ja perunat sitten siihen päälle. Sivelin perunat oliiviöljyllä ja ripottelin suolaa, mustapippuria ja valkosipulirouhetta päälle. Ja eiku uuniin.

Paiston puolivälissä lisäsin vuokaan noin 100 g Pirkan punaista lenkkiä kuutioina, ja kirsikkatomaatteja.


Sitten annos lautaselle, päälle kuivattua ruohosipulia, ja viereen viime viikolla valmistettua ja purkitettua kerma/broilerinjauhelihakastiketta ja marinoituja sipuleita.

Kastiketta oli jäänyt viime viikolta, joten se piti käyttää, ettei pilaannu - ja käytin sitten tähän. Olin säilönyt purkkiin, johon mahtui enemmän kuin yksi annos, ja siitä oli otettu jo yksi annos.

Sipulien olisi pitänyt saada marinoitua muutaman tunnin tai huomiseen, mutten malttanut odottaa. Loput sitten marinoituvat aikansa. Ripottelin sipulien marinointilientä tomaattien päälle, ja se maistui kivalle. Sipulista tuli paremman makuista kuin kuvittelin.

Kerma/broilerinjauhelihakastikkeen tein viime viikolla siksi, että minulla oli jääkaapissa purkki vispikermaa, ja päiväys meni jo, eli pelkäsin sen happanevan. Broilerin jauhelihaa ostin 50 % alennuksella, kun oli päiväys seuraavalle päivälle.

Kastiketta on vielä jäljellä jääkaapissa yksi lasipurkillinen.

Ja tietenkin Pimu kuuluu blogiin kuin blogiin! Tässä Pimu makoilee sängylläni, kun itse kuvaan juuri ripustamiani makuuhuoneen verhoja.


2 kommenttia:

  1. Hieno esimerkki siitä miten ruuan ja tähteet voi hyödyntää niin ettei sitä tarvitse nakata roskiin Hienot verhot, mutta ihailen silti Pimua ja sänkyä yhtä paljon:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mustis! Minulta jää todella vähän tähteitä, kun käytän kaiken, minkä vain voin. En päästä pilaantumaan.

      Tykkään itsekin näistä verhoista, jotka siskoni antoi. Ja Pimu on se, joka on aina vaan niin ihana! :)

      Poista